Door gebruik te maken van verschillende druktechnieken kunnen de blokkades opgespoord worden. Ze uiten zich als gevoeligere of pijnlijke plekken op de voeten, corresponderend met de reflexzone van het betreffende lichaamsdeel.

De drukpuntmassage stimuleert de doorbloeding, afvalstoffen worden afgevoerd en klachten (lichamelijke, geestelijke, emotionele) verminderen, waardoor het lichaam zijn evenwicht herstelt.

Voetreflexologie kan gemakkelijk gecombineerd worden met zowel de klassieke geneeskunde als met andere alternatieve geneeswijzen.

Een goede voetreflexologie zorgt ervoor dat het lichaam zich kan ontspannen en eventuele blokkades bewerkt kunnen worden.

Wat zijn oa. de kritieke punten : nek, schouders, rug, maag, nieren, dikke darm, …

Het is een bijzonder effectieve therapie voor groot en klein tegen allerlei klachten, stress, gespannenheid, vermoeidheid, hormonenhuishouding, hoofdpijn, …. Het werkt tevens preventief, en zorgt ervoor dat we onze goede gezondheid bewaren.

Een therapeutische voetreflex is niet zomaar klakkeloos een drukpuntmassage geven.  Elk lichaamsdeel staat namelijk voor een bepaalde emotie, voor een denkrichting.  En het is belangrijk dit aan te voelen en over te brengen. Bij een therapeutische voetreflex worden de voetzolen behandeld naar de aandoening(en).

Uit onderzoek is ook gebleken dat kinderen door een voetreflex behandeling beter in hun vel komen te zitten. Kinderen staan vaak reeds op jonge leeftijd onder stress. En stress kan tal van lichamelijke klachten veroorzaken, omdat het lichaam zich blokkeert (waar het kind niet steeds over praat).  Vooral de hooggevoelige kinderen vangen zoveel verschillende prikkels op, dat ze er innerlijk gespannen van worden.

Ook is het bewezen dat voetreflexologie een zeer positief effect heeft op kinderen die het label “ADHD/ADD/…” gekregen hebben.

Om je kind tot rust te laten komen, is een voetreflex behandeling dus zeer helend en rustgevend.

IDEAAL IN HET GESTRESSEERD LEVEN VAN VANDAAG !


Ongemak door genezing komt bij ongeveer 1 op de 10 mensen voor.
Het is een bekend fenomeen in de (alternatieve) geneeskunde.
Het is een genezingsreactie, een teken dat je daadwerkelijk aan de beterhand bent en dat lichamelijke afvalstoffen en negatieve emoties een uitweg uit het lichaam zoeken.
De meest voorkomende genezingsreacties zijn hoofdpijn, vermoeidheid en verergering van het probleem waarvan je juist af probeert te komen.
Hoe meer troep zich in je lichaam en/of je hart bevindt, hoe meer troep eruit moet komen.
Emotionele kwesties maken ook deel uit van genezingsreacties.
Het is belangrijk te onthouden dat wat je voelt geen probleem is, je voelt juist dat je problemen worden genezen !
Veel water drinken helpt het lichaam om de afvalstoffen sneller af te voeren.
Hoe meer blokkades je hebt, hoe harder je lichaam moet werken om die te verwijderen, en het verplicht je als het ware te rusten.